neděle 30. března 2014

Polévka z hlívy a la držkovka


Opravdu výborná polévka z hlívy :) Tento recept je vhodný do 1. fáze proteinové diety. Nebojte se 2 lžiček mouky, je to s ní lepší.. ale nepoužívejte ji do ostatních jídel. Ostatní zeleninové polévky, které jsou rozmixované, jsou dostatečně husté i bez mouky. ;)

INGREDIENCE:
200g hlíva ústřičná
40g pórek
Stroužek česneku 
Slunečnicový olej
1/2 kostky bujonu
2 lžičky žitná mouka
Mletá paprika
Sůl, pepř, majoránka

POSTUP:
Hlívu nakrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme pórek a hlívu. Asi 5 minut restujeme, zalijeme vodou, přidáme kousek bujonu a asi 10 minut povaříme. Mezitím v pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje, osmahneme na něm 2 lžičky žitné mouku a připravíme zlatavou jíšku, přisypeme mletou papriku a za stálého míchání ji krátce restujeme. Jíšku s paprikou dáme do hrnce, dobře rozmícháme, dochutíme pepřem, majoránkou, česnekem, solí a ještě alespoň 10 minut povaříme. 

2 komentáře: